Grönfjäll e-tjänster fjällvy

E-tjänster i Grönfjäll – redovisningsbyrån med fjällvy

E-tjänster i Grönfjäll finns till för att underlätta för företagare som inte har tid eller kunskap om att sköta bokföringen själva. Med många småföretagare i fokus så skräddarsyr Gunnevi paket utifrån vad de behöver. För ingen tackar väl nej till att få deklarationen gjord samtidigt som man åker slalom i de bästa backarna i Kittelfjäll?

Gunnevi Näslund är barnfödd i Kittelfjäll och även om livet har tagit henne till andra platser så har hon har sedan liten drömt om att flytta tillbaka till fjällen en dag. Under 2015 tog hon chansen då en jobbmöjlighet uppenbarade sig. Året efter var hon med om en olycka som förändrade allt och fick tvingade henne att tänka om yrkesmässigt. I samma veva flyttade hon till den lilla byn Grönfjäll, lite drygt 1 mil från Kittelfjäll. Gunnevi är utbildad ekonom i grunden, men valde att läsa om grundutbildningen.

 Det var en del nyheter och ändringar, men jag märkte att grunden satt där den skulle, säger hon. Det var inga problem att klara utbildningen.

Under 2017 startade hon upp företaget i liten skala. Då hade hon ett fåtal kunder. Även om hon aldrig annonserade så spred sig ryktet snabbt från mun till mun tack varje nöjda kunder. Nu har hon fler kunder än vad hon egentligen hinner med.

– Jag jobbar mer än heltid för att hinna med, säger hon. Det är så roligt att jag har svårt att säga nej. 

Behöver snart utöka personalstyrkan

Hittills har hon varit själv i företaget, bortsett från en praktikant som går skola, men nu börjar det vara på gränsen till att hon behöver utöka personalstyrkan med en person till. Men det är inte alltid helt enkelt att hitta kvalificerad personal, även om den hon söker har möjlighet att jobba på distans.

 Det är ju inte helt fel att jobba hemifrån på distans och komma upp till Grönfjäll emellanåt, säger hon.

För en av de bästa sakerna med företagandet är trots allt platsen och den fantastiska möjligheten att kunna både ha ett företag och vidareutbilda sig från var som helst i kommunen. Det näst bästa är fiberinkopplingen, som trots allt är en nödvändighet för att kunna driva företaget. Som egenföretagare med ett stillasittande datajobb är det en stor fördel att det finns stora möjligheter till avkoppling i närområdet.

– Jag skulle nog kunna tävla med vem som helst om vyn från kontorsfönstret, säger hon. Det är så skönt att bara kunna ta ett break och gå ut och andas. 

 

Grönfjäll e-tjänster kontorsvy

Kunder från hela Sverige

Kunderna hittar till henne från hela Sverige – från Kristianstad i söder till Sorsele i norr. Dessutom är det många både från kusten och från norska gränsen. Ett flertal av dem är små- och medelstora företag som behöver hjälp med allt från deklarationer till redovisningar. Då har hon har möjlighet att sätta ihop paketlösningar utifrån vad kunderna behöver, smått som stort.

 Ibland känner man sig mer som en kollega än en redovisningsbyrå, säger hon.

Något som hon verkligen uppskattar är att få följa med företagen redan från uppstarten och se dem utvecklas under sina företagsresor. Att själv ha jobbat i många olika branscher är en stor tillgång när hon möter andra företagare då det går att ha en annan typ av förståelse för dem och deras arbete.

 Många är helt nya företagare och de ska ju fokusera på företaget, säger hon. Då är det skönt att kunna lyfta bort de bitarna som de inte kan till mig.

Den största utmaningen är postgången. Även om mycket är digitaliserat idag så är det fortfarande en hel del papper som behöver skickas med papperspost. Förutom att det inte finns någon postlåda i Grönfjäll så har Postverket ställt till det en del med varannan dag-utdelningen.

 Närmaste postlåda är antingen i Kittelfjäll eller Dikanäs, säger hon. Så på den biten finns det en del kvar att göra. 

När vi börjar prata framtidsplaner så berättar Gunnevi att en till anställd är största prioritet just nu. Då skulle hon kunna göra fler saker på sidan av, som att ta olika extrajobb eller samarbeta mer med företagarföreningen.

 Det är viktigt att man inte fastnar i att bara sitta inne i ett och samma rum, säger hon. Känner man att man behöver göra något så ska man ha möjligheter till det också. Och det är fint att känna att möjligheten finns här.

 

Vilhelmina_svart

Kontaktuppgifter